Вандали счупиха камерата, която следи за нивото на река Маринка

  • 02 април 2019 12:10

  • 272
  • 0
Вандали счупиха камерата, която следи за нивото на река Маринка
© Pixabay

Вандали са счупили камерата, която следи за нивото на река Маринка, минаваща през едноименното бургаско село. Това е установено днес при проверка на място. Снощи около 21.30 часа камерата за последно е изпратила данни към Центъра за видеонаблюдение, след което е угаснала. Тази сутрин е установено, че са прерязани и кабелите й. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас, чиято собственост е устройството.
Подаден е сигнал до полицията.


За пореден път имаме случай на посегателство върху важни сензори на електронната система за управление на риска от наводнения, която се управлява от Центъра за видеонаблюдение. През 2017 година бе открадната камерата на същото място при река Маринка. Тогава я възстановихме, ще го направи и сега, каза кметът на Община Бургас Димитър Николов.

Възстановени са били и откраднатите от двама мъже камери за следене нивото на езерото Вая през ноември миналата година. Кметът обясни, че това са сензори, които пазят населените места от наводнение. Такива камери са монтирани на 22 локации в Община Бургас и следят нивото на водата в реки, язовири, езера, има една в района на Пристанище-Бургас и една на острова "Света Анастасия".


Последвайте канала на

Novini.bg
272 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини