Разбиха наркооранжерия в Габрово

  • 21 март 2019 12:27

  • 2449
  • 0
Разбиха наркооранжерия в Габрово
© МВР

Мъж на 52 години от Габрово и жена на 21 години от София са задържани за притежание на марихуана. Срещу тях е започнало досъдебно производство, случаят е отправен и към Районната прокуратура. Това съобщиха днес от ОД на МВР.

Наркотичните вещества са открити във вторник в помещение на улица "Орловска". Там полицаите намерили 429 саксии със засадени растения и 64 килограма зелена листна маса, които при тестването реагирали на марихуана.

Помещението било оборудвано за отглеждане на наркотичните растения - имало поливна система, вентилация, филтри, уреди за контролиране на температурата и влажността.

Криминалистите установили допълнително, че задържаният мъж е засял и е отглеждал марихуана и в свой имот в габровското село Драгановци. Оттам били иззети 301 саксии с растения, 27 килограма зелена листна маса и 35 грама изсушена марихуана. В имота също имало система за отглеждането на растенията.

Досъдебното производство срещу задържаните е по член 354 "в" от Наказателния кодекс, който предвижда за престъплението лишаване от свобода от две до пет години и глоба от пет хиляди до десет хиляди лева. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2449 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини