Жена от Монтана даде 7200 лева на телефонни измамници

  • 20 март 2019 13:39

  • 513
  • 0
Жена от Монтана даде 7200 лева на телефонни измамници
© Unsplash

Жена на 63 години от Монтана е дала 7200 лева, след като била заблудена, че участва в операция на полицията за залавяне на телефонни измамници, съобщиха от ОД на МВР в Монтана.

Измамата е направена по познатата схема - непознат се обажда на домашния телефон на жертвата, представя се за полицай, убеждава я, че трябва да остави пари пред дома си, за да бъдат заловени телефонни измамници, и след това повече не се обажда. В случая мнимият полицай позвънил два пъти и жената оставила веднъж 1200 лева, а след това още 6000 лева на различни места по бул. "Трети март" в Монтана.

По случая е образувано досъдебно производство; извършителят се издирва, уточниха от полицейската дирекция в Монтана.

През последните две години подобни измами зачестиха в Монтана, а само преди седмица друга жена даде 11 500 лева на измамници. През 2017 г. щетите от измамите в региона преминаха 300 000 лева, като в някои от случаите жертвите дадоха по повече от 30 000 лева.

Полицията разпространи листовки с указания срещу подобни измами, направи стотици беседи с възрастни хора в квартали, кметства и пенсионерски клубове, предприе широка разяснителна кампания в медиите, но въпреки това измамите не спират. За две години бяха заловени три групи измамници, но и това не отказа останалите да продължат с измамите.

Последвайте канала на

Владимир Василев
513 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини