Рецидивист открадна кола, а после я подпали, за да не я открият

  • 12 март 2019 12:12

  • 501
  • 1
Рецидивист открадна кола, а после я подпали, за да не я открият
© Булфото (архив)

27-годишен мъж, осъждан 18 пъти, е задържан под стража като обвиняем за противозаконно отнемане на автомобил.

Състав на Варненския районен съд е уважил искането на Районната прокуратура, като е взел най-тежката мярка за неотклонение спрямо на  Явор И., съобщиха от пресслужбата на прокуратурата.

Младият мъж е обвиняем за противозаконно отнемане на чуждо моторно превозно средство от владението на другиго без негово съгласие с намерението да го ползва. Престъплението се наказва с лишаване от свобода от 1 до 10 години.

На 10 март  тази година в село Горен чифлик Явор открил автомобил „Фолксваген Голф“, оставен без надзор с ключовете на таблото. Потеглил, но след известно време навлязъл в канавка, откъдето не успял да измъкне колата. Тогава 27-годишният обвиняем я подпалил, за да не бъде открит. 
Предстои Районната прокуратура във Варна да повдигне и още едно обвинение на Явор И. – за  унищожаване и повреждане на чужда движима собственост. 

Младият мъж излязъл от затвора преди два месеца, където търпял 4-годишна присъда. В съдебната му биография фигурират 18 осъждания, предимно за кражби и противозаконно отнемане на коли. 

Последвайте канала на

Десислава Станева
501 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Той

2019.03.12 | 20:49

1

Абе кога е излежал тез 18 присъди на тези години, че е освободен?

Добави коментар

Водещи новини