Експерт: Хиляди са жертва на създадената от българи криптовалута 

  • 11 март 2019 09:49

  • 1417
  • 1
Експерт: Хиляди са жертва на създадената от българи криптовалута 
© БНТ

В сутрешния блок на БНТ експертът по киберсигурност Любомир Тулев коментира случая със задържания българин Константин Игнатов на летището в Лос Анджелис, обвинен в организиране на пирамидална структура за измама и продажби на криптовалути. Той допълни, че историята датира от миналата и по-миналата година.

В петък Игнатов бе задържан на път към България. Тулев потвърди, че редица европейски държави разследват случая с измами с криптовалути.

По думите му измамните и престъпната структура следват дейности, които са в интерес на обществото. Така в годините, когато хората масово инвестират в криптовалути, започват измамите.

Двамата българи, създали монета "OneCoin", са заявили, че тя ще измести популярните биткойни. Акциите на "OneCoin" се определят от двамата български гражданина. Монетата по никакъв начин не представлява криптовалута. Хиляди са хората, които са жертва на тази т. нар. криптовалута.

Тулев допълни, че все още съществува сайтът на фирма "OneCoin", където е посочен като официален адрес на компанията - офис на площад "Славейков".

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1417 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.03.12 | 08:04

1

Наистина ли има толкова наивни хора в България!? Или жажда за бърза печалба!?

Добави коментар

Водещи новини