Румен Миланов: Няма общо между случая "Гебрев" и отравянето на Скрипал

  • 18 февруари 2019 08:09

  • 643
  • 0
Румен Миланов: Няма общо между случая "Гебрев" и отравянето на Скрипал
© Кадър - БТВ

Аз се съмнявам, че Митьо Очите е човекът, който контролира бизнеса по Южното Черноморие. Сега сме 2019 година и няма нищо общо с 1998 година. Тогава сивия сектор и сивата икономика голям дял, но сега икономиката вече върви към белия сектор. Относно инцидента в Кюстендил, според мен това е криминално деяние и не трябва да допускаме етническо напрежение. Политическите партии трябва да са много внимателни и да не допускат говорене, което да доведе до етническо напрежение.

Това каза в сутрешния блок на БТВ проф. Румен Миланов, бивш директор на НСБОП и БОРКОР, който коментира темите за Митьо Очите, тежкия инцидент в Кюстендил, парите в българска банка от Венецуела и случая "Гебрев". "Вчера се върнах от Тирол и мога да кажа, че хората там се опитват по всякакъв начин да накарат туристите да се върнат там и да си оставят парите. На мен ми излиза икономически по-рентабилно да отида до Тирол, вместо на Банско и там да чакам цял ден на лифта. Това е причината да сме на едно от последните места в ЕС. Парите от Венецуела са преведени от държавната петролна компания. възникват няколко въпроса - тези пари по честен начин ли спечелени и преведени, дали тези пари не са трупане на капитал, който тази петролна компания да използва в тежки дни. Нашите служби явно са пропуснали тези парични преводи. Не мога да коментирам какви са причините. Не смятам, че нашите служби са премълчали. По-скоро е станал пропуск. Щом се намеси и американският посланик, темата вече придобива и политически оттенък", каза още проф. Миланов.

"За мен не може да се поставя знак на равенство между случая "Гебрев" и аферата "Скрипал". По-големият въпрос е лицето Федотов, ако той е служител на ГРУ, дали е забелязан от нашите служби, дали е проследен маршрута му, какво е правил тук, когга е напуснал, сам ли е бил. Това е много по-важен въпрос за националаната сигурност. Ние трябва да си стегнем редиците и да подобрим работата на нашите служби", завърши той.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
643 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини