Проф. Николай Радулов: Митьо Очите е бил в много по-лоши условия в затвора в Турция

  • 15 февруари 2019 07:51

  • 1825
  • 1
Проф. Николай Радулов: Митьо Очите е бил в много по-лоши условия в затвора в Турция
©

Димитър Желязков-Митьо Очите е бил в много по-лоши условия в затвора в Турция. Това бившият главен секретар на МВР и експерт по сигурността проф. Николай Радулов в ефира на БТВ.

„Несравними са условията в българския затвор с тези в турските, които са пословични с грубостта си и с отвратителното отношение към арестантите”, каза Радулов.

Той добави, че най-вероятно Митьо Очите е бил сериозно лишен от възможностите за комуникация в турски затвор. „Най-важното е, че след всички заявки на прокуратурата, че е събрала доказателства за това, че Митьо Очите е ръководител на престъпна група, тези заявки ще трябва да бъдат овеществени в съда”, подчерта Радулов.

„Смятам, че ако за тези шест месеца прокуратурата, съвместно с МВР, работят както трябва, биха могли да съберат изключително много доказателства за ролята и влиянието на Митьо Очите в престъпността по Черноморието”, добави той.

Според Радулов хората по морето са уплашени за бизнеса си. „Много вероятно е да са събрани достатъчно доказателства Митьо Очите да бъде осъден. Вероятно е обаче отново да се стигне до споразумение с прокуратурата и за всички тези велики престъпления, за които ни говореха, да получи малка присъда от 2-3 години и да си ръководи бизнеса от затвора”, допуска експертът.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1825 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.02.15 | 09:06

1

Ами кога ще бъдат съдени ,тези които правят споразумение и договорки с престъпници ,разбойници и бандити.Какви са тия закони в тази престъпна държава на мутри и мафиоти

Добави коментар

Водещи новини