Възрастен мъж от Монтана дал около 8000 лева на телефонни измамници

  • 14 февруари 2019 17:54

  • 641
  • 2
Възрастен мъж от Монтана дал около 8000 лева на телефонни измамници
© Pixabay

Мъж на 73 години от Монтана е дал 4000 лева и 2000 евро на телефонни измамници, съобщиха от ОД на МВР в Монтана.

Около 15.00 ч. вчера на стационарния телефон на възрастния човек се обадил непознат, който използвал позната схема за въвеждане в заблуждение - представил се за полицай и поискал съдействие за залавяне на група телефонни измамници. За целта мъжът трябвало да остави всичките си налични спестявания до контейнер за боклук пред дома си в Монтана и да изчака около половин час, докато измамниците вземат парите и полицията ги залови. Мнимият полицай обещал, че ще му върне сумата "веднага след приключването на акцията".

След като минал час и никой не му се обадил да му върне парите, потърпевшият позвънил в полицията и разбрал, че няма никаква акция и че е измамен.

При подобни обстоятелства в Монтанско през последните две години местни хора са дали над 350 000 лева на непознати. Полицията напечата листовки с указания как възрастните хора да се пазят от измами, залови няколко групи измамници, но въпреки това измамите не спряха.

Последвайте канала на

БТА
641 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.02.14 | 18:30

1

Едно не мога да разбера...тия хора не се ли научиха да не хварлят пари ей така по телефона....от кога им се тръби това....колко години жече и колко измамени хора.....а вие полицията,рзбийте ги тия ромски групировки и да се сваршва с това вече....срамота,те мангалите нямат съвест и няма да спрат да обират старите хора,но властите и знанието сред хората ще ги спре.

2019.02.14 | 21:20

2

властите са стях , в свиленград и селата около него е пълно с разградски, силистренски и шуменски мангали, спът по хотели и квартири с години вече и не работят нищо , коли и стандарт на живот е мечта за всеки българин , къде е власта да им потърси доходите от какво са.

Добави коментар

Водещи новини