Ръст на сигналите за изхвърляне или горене на стари гуми във Варна

  • 09 януари 2019 11:16

  • 422
  • 1
Ръст на сигналите за изхвърляне или горене на стари гуми във Варна
© Pixabay

 РИОСВ отчита увеличаване на сигналите за изхвърляне или горене на стари гуми. Една трета от сигналите, постъпили на „Зеления телефон“ на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) във Варна през декември са били свързани с изхвърляне или горене на стари гуми. Това става ясно от информация, качена на сайта на РИОСВ.

Единият от сигналите е за гараж на ул. 13 във вилна зона „Евксиноград“, в който след 17.00 часа се горят плоскости, гуми и други материали, от които се образува черен задушлив дим.

При друго обаждане на „Зеления телефон“ е сигнализирано, че в района на обръщача на автобусите под Аспаруховия мост, в продължение на месец, във вечерните часове, се изхвърлят гуми втора употреба. Според подалите сигнала при хвърлянето на гумите има нанесени щети по паркираните в района автомобили.

Също през декември, граждани са съобщили и за замърсяване с гъст, бял дим, излизащ от магазин за хранителни стоки на ул. „Дубровник“. В друг сигнал става въпрос за горене на гуми и замърсяване с черен, задушлив дим в района на Западна промишлена зона на ул. „Девня“.

При друго обаждане е съобщено отново за гъст, черен дим между оградата на ВиК - Варна и бул. „Цар Освободител“. Всички сигнали са предадени по компетентност на Общината. До градската управа е препратено и поредно оплакване на граждани от автосервиз на ул. „Петко Стайнов“, от комина на който ежедневно излиза черен дим.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
422 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
s

2019.01.09 | 12:25

1

Сиганите горят гуми !

Добави коментар

Водещи новини