Коледна украса подпали къща в село Върбовка

  • 24 декември 2018 12:22

  • 1361
  • 0
Коледна украса подпали къща в село Върбовка
© gettyimages (архив)

Коледна украса подпали къща във Великотърновско.

Пламъците са тръгнали от лампички, увити около елха. Огънят е унищожил покрива и обзавеждането. Четиричленното семейство е невредимо. Инцидентът е станал на 22 декември, след 22:00 часа в село Върбовка. „При пристигане, екипът заварва да гори покривната конструкция и една от стаите. Няма пострадали граждани. Изгоряла е около 60 квадратни метра покривна конструкция, домашно имущество в стаята, а другите стаи са опушени”, заяви пред камерата на БТВ Ваньо Джамбазов – началник на Районна противопожарна служба – Павликени.

„Най-вероятната причина е късо съединение от коледната украса, която е била на елхата”, обясни Джамбазов. Семейството е намерило подслон за коледните празници. Отказват коментар. Съседи разказаха, че къщата и покривът са скоро ремонтирани.

От противопожарната служба предупреждават да се внимава при избора на празничното осветление. „Съветите към хората - когато избират коледната украса, да изискват сертификат за безопасност. Ако са китайски, трябва да са изпитвани в европейски лаборатории, с маркировка. И да спазват инструкциите на производителя за монтаж. Да не бъдат оставени нощно време без надзор и преди лягане”, посъветва Джамбазов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1361 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини