Откриха близо 1 тон етилов алкохол в нелегален „казан за ракия“ (снимки)

  • 19 декември 2018 11:43

  • 750
  • 1
Откриха близо 1 тон етилов алкохол в нелегален „казан за ракия“ (снимки)
© Агенция "Митници"

Около 1 000 литра етилов алкохол откриха в нелегален „казан за ракия“ на територията на област Варна служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване“ в Митница Варна.

На 14 декември 2018 г., митническите служители извършват проверка по оперативна информация в стопанска постройка. При проверката, те установяват на мястото съоръжение за дестилиране на етилов алкохол в работен режим. Обектът не е регистриран като специализиран малък обект за дестилиране, според изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове /ЗАДС/. На територията на обекта са открити и около 1000 литра наливен етилов алкохол, с  характеристики на ракия,  в различни по обем пластмасови туби. За алкохола не са представени при проверката никакви документи за платен или обезпечен акциз по ЗАДС. Съоръжението за дестилиране и алкохолът са иззети. Предстои да бъде образувано административнонаказателно производство по случая.

Още 270 литра нелегален етилов алкохол с характеристики на ракия са иззети от служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване“ при друга проверка на 7 декември 2018 г. в частен имот в област Варна. Алкохолът е открит в пластмасови туби, съхранявани в битово помещение. Собственикът на имота не е представил при проверката никакви документи за платен или обезпечен акциз за алкохола. По случая също предстои  образуване на  административнонаказателно производство.

Снимка: Агенция "Митници"

Общо 1590 литра нелегален етилов алкохол и 122,5 кг нарязан тютюн за пушене са иззети от митническите служители от Митница Варна при извършени проверки в рамките само на последните 20 дни срещу нерегламентирано производство и търговия с акцизни стоки.

Последвайте канала на

Десислава Станева
750 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
БайГан

2018.12.19 | 13:12

1

къф алкохол е тая парацуца ,много мътна веееее

Добави коментар

Водещи новини