Единият от българите, задържани в Италия с 11 тона хашиш, бил известен на МВР, но по друго провинение

  • 30 ноември 2018 13:57

  • 1762
  • 0
Единият от българите, задържани в Италия с 11 тона хашиш, бил известен на МВР, но по друго провинение
© Булфото (архив)

Единият от българите, задържани в Италия с 11 тона хашиш, бил известен на МВР, но в друга връзка. Това разясни пред журналисти в парламента днес вътрешният министър Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС,. Вчера беше съобщено, че при международна операция срещу наркотрафика са били арестувани двама българи с 11 тона хашиш край бреговете на Сицилия. Дрогата била открита в яхтата им, която плавала под холандски флаг. 

Едно от лицата е известно на МВР, но не във връзка с наркоразпространение, а за управление на автомобил след употреба на алкохол, съобщи Маринов. Той уточни, че операцията е изцяло на италианските служби за противодействие на престъпността.

По линия на международния обмен предоставяме необходимото за разследването, подчерта министърът.

Относно задържания мъж с български произход в Австрия по подозрение в тероризъм обясни, че той е адресно регистриран в Силистра, но дълго време живее в чужбина. Това си е операция на австрийската полиция, у нас няма засичани негови прояви, добави Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС,.

За задържания в Пловдив мъж, нападнал таксиметров шофьор в столицата и отнел му незаконно автомобила, вътрешният министър каза, че се установява дали не е с психични заболявания и по случая е образувано досъдебно производство. Има данни за криминални негови прояви, но проверяваме дали лицето не е освидетелствано и не е с психични проблеми, което го прави негодно за наказателно производство, подчерта той. Извършителят е роден 1990 г.

Във връзка с твърденията на БСП и лидера Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за за засилено полицейско присъствие на мероприятия на левицата в Ямболско, Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС, беше категоричен, че служители, които работят там, са били на обществено място и, по думите му, няма смисъл във въпрос дали МВР следи когото и да е било.

Всеки областен директор носи отговорност за неговата територия и преценява какви сили и средства в кои райони и по кое време да разположи, това са били полицейски патрули, посочи вътрешният министър. За случая допълни, че става дума за видим патрул - местният районен инспектор с патрул. Всеки има право, особено политическите фигури, да дават своите мнения и предположения, отговори Маринов на въпрос дали Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за не спекулира със случая.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1762 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини