ОДМВР-Сливен и Жандармерията координират действия по противодействие на конвенционалната престъпност

  • 15 ноември 2018 15:16

  • 678
  • 0
ОДМВР-Сливен и Жандармерията координират действия по противодействие на конвенционалната престъпност
© МВР

Старши комисар Димитър Величков проведе работна среща с началника на Зоналното жандармерийско управление в Бургас главен инспектор Ганчо Николаев и заместника му старши инспектор Стоян Грозданчев. Срещата се състоя в сградата на областната дирекция с цел организиране, координиране и контролиране на полицейската дейност за ограничаване на конвенционалната престъпност, съобщават от МВР.

Началници на охранителна полиция и районни управления обсъдиха със своите колеги от дирекция „Жандармерия” съвместните действия с оглед подобряване и опазване на обществения ред, създаване на по-гъвкава организация и постигане по-висока ефективност по противодействие на престъпността в малките населени места.

Обсъдени са спецификите на региона, състоянието на криминогенната обстановка, местата с концентрация на правонарушения, както и местата, в които няма постоянно полицейско присъствие. На база анализа от предходната година и от началото на 2018 се изготви план на действие с цел по-добрата превенция и осигуряване на полицейско присъствие в селските райони. Отчетени са добрите практики при взаимодействието между ОДМВР-Сливен и ЗЖУ-Бургас при опазване на селскостопанската продукция, обществения ред и специализираните операции по превенция и противодействие на престъпления срещу собствеността в селата от област Сливен.

Срещата е част от политиката на МВР за координиране и по-ефективно взаимодействие между структурите за овладяване на престъпността и опазване на обществения ред в малките и отдалечени населени места.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
678 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини