Митнически служители от Бургас откриха две нелегални дестилери и над 200 литра алкохол без платен акциз

  • 08 ноември 2018 15:08

  • 772
  • 0
Митнически служители от Бургас откриха две нелегални дестилери и над 200 литра алкохол без платен акциз
©

Митнически служители от отдел "Митническо разузнаване и разследване" в Митница-Бургас откриха две работещи нерегистрирани дестилерии за етилов алкохол и иззеха от друг "казан" с 221 литра етилов алкохол без обезпечен или платен акциз, при три отделни проверки през последните дни. Това съобщи говорителят на Регионалната митническа агенция в морския град Катя Иванова.

При проверка в частен имот на територията на селище в Община Нова Загора са открити в работен режим две съоръжения за изваряване на етилов алкохол с обем от 150 и 250 литра - заредени с ферментирал материал и със запалени огнища. Установено е, че обектът няма валидно удостоверение за регистрация на специализиран малък обект за дестилиране от Митница-Бургас в съответствие с изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове. Дестилационните съоръжения са иззети, на собственика ще бъде съставен акт за установено административно нарушение. Още един нелегален "казан" с две изградени съоръжения за изваряване на етилов алкохол в работещ режим е открит от митнически служители при проверка в стопанска постройка също на територията на Община Нова Загора.

Процесът на дестилиране е прекратен и съоръженията са иззети с опис.

При третата проверка в промишлена зона в Община Айтос са открити два бидона с общо 221 литра етилов алкохол с характеристики на ракия, за които собственикът на "казана" не е представил никакви документи за платен или обезпечен акциз. Алкохолът е задържан. Взети са проби за лабораторен анализ. Предстои да бъде образувано административно наказателно производство по случая.

Последвайте канала на

Нора Виткова
772 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини