Иманяр е задържан в района на крепостта "Сторгозия" в Плевен

  • 29 октомври 2018 13:34

  • 704
  • 0
Иманяр е задържан в района на крепостта "Сторгозия" в Плевен
© Pixabay

Иманяр е задържан в района на крепостта "Сторгозия" - защитена територия за опазване на културното наследство. На 28 октомври, в хода на специализирана операция по противодействие на незаконното придобиване и продажба на културно-исторически ценности, криминалистите засекли 58-годишен плевенчанин на територията на крепостта с металотърсач.

В близост установили изкопна дупка и малка лопатка. При извършения личен обиск у мъжа е открит куршум, който по негови данни е старинен турски и е от времето на руско-турската война.

При последвало претърсване в гараж, негова собственост, полицаите намерили 14 монети, 73 метални предмета, част от които наподобяващи остриета за стрели, 69 керамични парчета - различни по вид, размер, форма и цвят. Намерените предмети са иззети и предадени за експертизи. Предстои изясняването на културно-историческата им стойност.

Плевенчанинът е задържан за срок до 24 часа. Уведомен е дежурен прокурор при Окръжна прокуратура - Плевен. По случая е образувано досъдебно производство, по което работата продължава.
 

Последвайте канала на

Нора Виткова
704 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини