Арестуваха петима българи в Турция, поставяли скимиращи устройства на банкомати

  • 26 октомври 2018 10:02

  • 2431
  • 1
Арестуваха петима българи в Турция, поставяли скимиращи устройства на банкомати
© Pixabay

Петима български граждани са били арестувани по-рано днес в Турция за поставяне на скимиращи устройства на банкомати, съобщават турските медии, информира Канал 3.

 

Престъпниците са поставили устройствата на три банкомата в Бурса и с тяхна помощ са успели да копират информацията от дебитните и кредитни карти на множество клиенти, твърдят от отдела за киберпрестъпления на полицията в Бурса.

Българските граждани Николай Валентинов Георгиев, Иван Димов Иванов, Иван Славов Славов, Мирослав Атанасов Георгиев и Кръстю Валентинов Кръстев са били задържани благодарение на записите от охранителните камери.

На кадрите полицаите са забелязали, че в портфейла на един от заподозрените има българска банкова карта. Разследващите са се свързали с хотелите в града и са установили къде тази карта е била използвана. Притежателят ѝ е бил отседнал в местен хотел, заедно с още четирима българи.

Турските служби са наблюдавали престъпната група в продължение на шест месеца, през които те, освен в Бурса, са "работили" и в Ескишехир, Коджаели, Сакария и Чорум.

Петимата са били арестувани в близкия до Бурса град Ескишехир. При последвалия обиска в тях са били открити много на брой скимиращи устройства и бели пластини за копиране на карти. Прокуратурата е поискала тяхното постоянно задържане. Групата е обвинена в злоупотреба с дебитни и кредитни карти.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2431 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ддд

2018.10.26 | 10:17

1
Поне секса няма да им липсва

Добави коментар

Водещи новини