Близо 4 милиона украински бандероли за алкохол са задържани на "Капитан Андреево" (снимка)

  • 18 октомври 2018 14:20

  • 1190
  • 0
Близо 4 милиона украински бандероли за алкохол са задържани на "Капитан Андреево" (снимка)
©

Близо 4 милиона акцизни бандероли за алкохол с надписи на Република Украйна са открити и задържани на ГКПП Капитан Андреево, съобщиха от Агенция "Митници".

Ценните книжа са били окрити във влизащ в страната ни камион с турска регистрация. Управляваният от турски гражданин товарен автомобил е пътувал от Турция за Украйна. Шофьорът му представил редовни документи за превозваната стока - сушени кайсии. Той заявил, че не пренася други стоки, валута или лични вещи, освен декларирания товар.

Превозното средство е било селектирано за проверка с ренген, при която се установява подозрителна плътност и съдържание в задната част на товарното помещение. При последвалата физическа проверка между кашоните със сушени кайсии са били намерени укрити 318 кашона с общо 3 816 000 броя акцизни бандероли за алкохол на Република Украйна. Стикерите са били задържани с протокол. Срещу шофьора е бил съставен акт.

Товарният автомобил е задържан като средство за укриване и превозване на акцизните бандероли през държавната граница на страната без знанието и разрешението на митническите органи.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1190 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини