Убиецът на Виктория още не е разпитан от наш полицай (видео)

  • 10 октомври 2018 15:09

  • 13673
  • 8
Убиецът на Виктория още не е разпитан от наш полицай (видео)
©

Това е изключително брутално убийство. Веднага са сформирани екипи и е направен оглед. Разпитани са свидетели, както и е работено с мобилни оператори. Северин Красимиров все още не е разпитван от наш разследващ полицай или прокурор. Работи се по версия за евентуални съучастници и мотиватори за извършване на престъплението.

Това заяви вътрешният министър Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС, по време на изслушване на Вътрешна комисия. Думите му са по повод жестокото убийство на журналистката Виктория Маринова, което потресе страната.  

В началото на Комисията по вътрешен ред и сигурност председателят ѝ Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа поздрави министъра за реакцията на властите и бързата намеса по разследването на убитата Вероника от Русе.

„Аз съм убеден, че това, което предприехте, е правилното в случая - да се говори по-малко и да се върши повече работа“, посочи той.

По думите му при първоначалния оглед са иззети множество доказателства, които били разследвани. Маринов обясни, че е направен екип от местни служители, така и от най-добрите служители на Национална полиция и на ГДБОП. Той поздрави Института по психология, които направил много добър профил на извършителя.

Вътрешният министър припомни, че предвид са взети всички възможни  версии.

„В началото е трудно, докато се структурират нещата, за да може да се издигнат основните версии и да се работи по тях. Отворихме каналите за информация. При такива престъпления информация идва и от външни лица“, смята министърът.

По думите на Маринов са събрани доказателства от близки и познати, както и претърсвания на адреса, който е обитавал.

„Мога да изразя задоволство от работата на експретите от Института по криминалистика. В такива случаи ясно личи какво означава европейската система за сигурност. Ясно е, че става въпрос за психически неуравновесен човек със сексуален нагон, който доминира. Това ни накара да действаме наистина бързо, направихме много добро оперативно взаимодействие“, обясни Маринов по повод задържането на убиеца в Германия.

Мъжът е задържан в дома на майка му и мъж, който не му е биологичен баща.

„Към момента не е разпитван от наш полицай или прокурор. Експертизите доказват авторството на лицето, затова той е привлечен като обвиняем за убийство по особено жесток начин и предшестващо изнасилване. Доминира версията, че това е случайно събитие с цел задоволяване на сексуален нагон“, обясни още вътрешният министър.

Младият мъж е напуснал страната законно, защото тогава още не е бил издирван.

"Престъплението е извършено на 6.10.2018 г. между 11.00 и 11.40 ч. Той е напуснал законно границата на България през ГКПП „Дунав мост“ в посока Румъния“, заяви министърът, като допълни, че той е влязъл в Германия с още двама души.

„В момента на напускането на страната ние все още нямахме информация, че той може да е извършител. Хубаво е, че граничният контрол го е регистрирал, че напуска и впоследствие достигаме до неговото местонахождение“, обясни Маринов.

Според лидера на „Атака“ и членът на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа МВР трябва да каже ром ли е извършителят на убийството на Виктория Маринова и защо такъв тип цигански престъпления вече се наричат битови.

Председателят Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа обаче отвърна, че не би трябвало да се посочва етносът на извършителя, защото така сеналага противопоставяне в обществото.

По време на изслушването Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС, коментира още теми, важни за МВР.

„Имаме много сериозни нужди по всички направления“, обясни той.

По думите му администрацията е важна и трябва да се работи за подкрепата ѝ.

„Крайно време е да осигурим полицаите, които работят на терен и в офиси с необходимото оборудване, за да изпълняват своите задължения“, посочи Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС,.

Според него това недофинансиране води до недостатъчно оборудване според европейските изисквания.

„В момента тече оборудване на полицаите със зимни и летни униформи. Жизненоважният приоритет е да оборудваме полицаите. Осигурихме 341 нови високопроходими автомобила“, обясни той.

Предстои обществена поръчка за още 300 автомобила за 8 милиона.

„Необходимо е да имаме автомобили, за да могат полицаите да са мобилни и да обслужват обществото“, посочи той.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
13673 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Lyubo Angelov Член на ПП АТАКА - Бургас

2018.10.10 | 16:59

4
Ватенки прости... убиецът е заловен. Но соросоидите, мразещи България, това не ги устройва!
Аууууууу

2018.10.10 | 19:55

8
Вайкаш се комично червени ми тролчо и ме караш да вия от смях! Не знам такива случаи в последните години да са обвинявани болни хора- просто си измисляш! Психопатите имат отклонения, но те са напълно вменяеми и съзнават действията си. Просто не могат да се контролират в обществото и затова трябва да бъдат изолирани завинаги от него. А мангалите....не, не, не те не вършат простепления, агънцата......
Въййй

2018.10.10 | 19:39

7
Бреййй мале мале. Да не го знаеш от вътрешен човек? Само се надявам да е той. В последните години както вече писах ,виновни са само психично болни или хора от малцинствата.Все пак сме последни по свобода на словото в Европа и като кажеш че е журналист, надявам се да е той.
Каро

2018.10.10 | 16:24

1
Версията въпросният мангал да са му платили да посплаши жертвата, за дето си вре носа където не трябва и по време на процеса нещата да са излезли извън контрол отхвърлихме ли я вече? Питам щото скоро не съм гледал БТВ и НОВА да ме осветлят. За един приятел питам.
Курю, Курю

2018.10.10 | 18:58

6
Непълнолетните тесни и миризливи мангустички той си ги има в изобилие в махалата и им се е нарадвал. Липсата на задръжки, така характерна за някои индивиди са го накарали да нападне тази красива млада жена, а после незабавно да духне на запад. Версията ти прилича на версията на твоята адашка и менторка Кури Нинова и е толкова нелогична и компрометирана, че изглеждаш смешен и жалък! Каро се изразява в ироничен стил, а на теб ти се набиват в мозъчето конспирации! Още един "криминалист" се роди, боже!
Ку.рю

2018.10.10 | 16:46

2
То за такава версия никой и дума не обелва, въпреки че тя се набива просто на очи. 21-годишен м.а.н.г.а.л, с какъвто и висок сексуален нагон да е, ще скочи в храстите на една 30-годишна кака... айде бе... а няма да ходи да е.б.е непълнолетните тесни мангустички?

2018.10.10 | 18:55

5
Омразната седсарска власт е неспособна да открие убиеца.

2018.10.10 | 16:50

3
Убиец е Костов на българския етнос, а този е поредната жертва на седесарското МВР, неспособно да намери истинския убиец.

Добави коментар

Водещи новини