Отново стрелба по автобуси на градския транспорт

  • 09 октомври 2018 12:52

  • 2920
  • 0
Отново стрелба по автобуси на градския транспорт
© Кадър: БНТ

Два автобуса на градския транспорт във Варна са със счупени стъкла, след като неизвестни лица по всяка вероятност са стреляли с въздушна пушка по тях.

Инцидентите са станали през почивните дни на един от най-оживените булеварди в града. Полицията разледва случаите. За щастие пострадали няма.

Единият от шофьорите разказа, че изпълнявал курс по линия 17 към центъра на града, когато в района на Спортната зала чул силен пукот. Веднага спрял автобуса и видял, че две от стъклата са счупени. Обадил на телефон 112.

,,Ако имаше пътници, можеше да ударят някой пътник. То ни е страх да отворим прозореца. Не дай си Боже да ни ударят по време на движение, можем да направим беля, да блъснем автобуса и пътниците да пострадат'', коментира пред БНТ Иван Иванов, шофьор на градски автобус.

Това не е първият случай на посегателство върху автобуси на градския транспорт във Варна. През април неизвестни лица счупиха стъклата на четири от тях.

Щетите за общинската фирма "Градски транспорт" са големи, защото всяко едно от стъклата струва около 2 хиляди лева. Ощетени са и пътниците, тъй като са повредени два от най-новите автобуси, доставени наскоро във Варна. И докато пристигнат стъклата от фирмата-производител в Полша, те ще бъдат заменени със стари.

Последвайте канала на

Владимир Василев
2920 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини