ТИР горя край "Мойсев баир" на пътя Русе - Бяла

  • 30 август 2018 12:56

  • 910
  • 1
ТИР горя край "Мойсев баир" на пътя Русе - Бяла
© Pixabay

Техническа неизправност е причинила запалване в товарен автомобил на главния път в района на „Мойсев баир“. Вчера в 17:25 часа на тел. 112 е постъпил сигнал за пожар в ТИР на главния път І-5 / Русе - Бяла, в района на километър 12 - 13. Към местопроизшествието са изпратени три пожарни автомобила от Първа РСПБЗН – Русе за гасена на пожара, както и екипи на полицията за обезопасяване на мястото на инцидента и за регулиране на движението.

Изяснено било, че товарен автомобил "Скания" с ремарке е получил задържане на задно колело при спускане по наклона, гумата се е запалила, след което и ремаркето, натоварено с рула от велпапе. В опитите си да ограничи произшествието водачът е получил леки изгаряния по ръцете и уплаха. Прегледан е от екип на ЦСМП – Русе, но не е откаран болница. Влекачът е бил откачен от ремаркето, с което не са допуснати щети по него. Спасена е част от ремаркето и няколко от гумите.

Още един сигнал за пожар е наложил намесата на огнеборците вчера. Запален контейнер за смет са гасили пожарникари от Втора РСПБЗН вечерта в района на общежитията на Русенския университет. Сигналът е подаден в 19:40 часа. Произшествието е възникнало в неметален контейнер, заради небрежност. Няма пострадали хора и други засегнати обекти.

Последвайте канала на

Десислава Станева
910 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Бенчо Бенчев

2018.08.30 | 13:01

1
Моите консултанти, Митьо Очите и Пейко Янков, честно разработиха благотворителния ни бизнес от импорт на "висококачествена паста". Ние издържахме БКП/БСП и Румен Радев години наред, а те за благодарност сега ни изоставиха. Но ние не се сърдим: за червената идея сме готови да внесем още тонове от латиноамериканската паста!

Добави коментар

Водещи новини