Жители на Световрачане още издирват изчезналите си близки в тежката катастрофа край Своге

  • 26 август 2018 16:53

  • 3113
  • 1
Жители на Световрачане още издирват изчезналите си близки в тежката катастрофа край Своге
© Булфото

13 от 16-те загинали в тежката катастрофа край Своге са от Световрачане. Хората са се връщали от участие във фолклорен събор във Врачанско. Въпреки твърденията на властите, че близките на пострадалите са информирани, и днес имаше хора, които търсеха изчезналите си роднини. Часове наред те чакаха новини за своите близки в пълно неведение дали са живи и къде се намират. Много от роднините се оплакаха от липса на информация. Днес по обяд кметицата на Световрачене обяви, че близките са уведомени:

"Голяма част от тях, за съжаление, имат информация още от снощи. 11 са от Световрачене. Има още двама починали, които са с неизяснена личност - не са били в тях документите. Предполагам,  че  и те се оттук". 

Оказа се обаче, че още има хора, които не са открили своите роднини София Кръстева разказа, че от снощи няма информация за сестра си, която е на 58 години:  

"Защо не кажат за хората, които са изчезнали, защото сестра ми е между тях? Няма я. От снощи нищо не се знае и е пълно затъмнение. Цяла нощ, цял ден - нищо не се знае, жива ли е, умряла ли е.

Кметството е затворено. Те твърдят, че са казали на близките. Няма такова нещо. На дъщеря й не са казали, защото дъщеря й продължава да я търси и в Съдебна медицина. Моята дъщеря ходи, търси. Никой нищо не казва. Какво е казала? Защо няма списъци? Не знам в каква държава живеем наистина. Кой нормален човек ще издържи на такова нещо, не знам".

В момента кметството в Световрачане е заключено. Кметът Светла Иванова заяви, че обикаля болниците в София, предаде БНР.

Последвайте канала на

Novini.bg
3113 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Умник Гюро

2018.08.26 | 17:55

1
Другарю Фатмак Радев, защо прикриваш престъплението на баща си, Георги Радев, който сгази човек на кръстовището в Харманли? ...Бащата на Фатмака Радев навлиза в кръгово движение от второстепенен път и няма предимство. Инвалидът се движи по кръговото и е с предимство по закон независимо дали в ляво или дясно платно. Така че, бащата на Фатмака Радев трябва да бъде съден за престъпление.

Добави коментар

Водещи новини