ГДБОП взе участие в международна операция на Европол

  • 23 август 2018 14:37

  • 783
  • 0
ГДБОП взе участие в международна операция на Европол
©

Полицейски служители от 22 държави членки на ЕС и Frontex взеха активно участие в операция по противодействие на трафика на деца по приоритетната дейност на ЕС „Трафик на хора“, съобщават от пресцентъра на МВР.

Операцията е координирана от Европол.

В резултат на предприетите действия 51 непълнолетни и 72 пълнолетни са идентифицирани като потенциални жертви на трафик. Непълнолетните са били обект на трудова, сексуална експлоатация или принудителна просия.

В хода на операцията са установени и няколко случая, свързани с нелегална миграция и фалшификация на документи за самоличност. По време на операцията европейските полицаи са арестували 24 лица, заподозрени за трафик на хора, а 61 лица са задържани за други престъпления. Действията са фокусирани върху „горещите точки“ на сексуална експлоатация, принудителна просия, джебчийски кражби и кражби от непълнолетни в големите европейски градове.

В България служители на ГДБОП са провели оперативно-издирвателни действия на територията на София, Русе, Видин, Бургас и курортния комплекс Слънчев бряг. Установени са 28 жени, които отговарят на профила на потенциални жертви на трафик на хора, една от които е непълнолетна- 17-годишна.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
783 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини