Задържаха 26-годишен, обрал две жени

  • 16 август 2018 13:07

  • 1440
  • 0
Задържаха 26-годишен, обрал две жени
© Булфото (архив)

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство за това, че:

На 11.08.2018 г., в гр. София, около 16.00 часа, на спирка на масов градски транспорт, до надлез „Надежда“, са отнети чужди движими вещи – златен синджир, от владението на З., с намерение противозаконно да бъдат присвоени, като за целта е употребена сила – деецът издърпал колието от врата на пострадалата.

На 14.08.2018 г., в гр. София, около 14.30 часа, в гр. София, ж.к. „Надежда“, бл. 432, във вход на блока, са отнети чужди движими вещи – златен синджир с висулка, от владението на С., с намерение противозаконно да бъдат присвоени, като за целта е употребена сила – деецът издърпал колието от врата на пострадалата.

Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение. В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че извършител на описаните по-горе деяния е Ф. Любенов, на 26 години. Изготвено е постановление за привличането му към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 198, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 НК, предвид обстоятелството, че деянията са извършени в условията на продължавано престъпление, тъй като е констатирана връзка помежду им.

Предвид изключително високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането му в сградата на СРС на 17.08.2018 г. – за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1440 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини