Разбиха схема за придобиване на шофьорски книжки без явяване на изпит

  • 06 август 2018 14:16

  • 13714
  • 5
Разбиха схема за придобиване на шофьорски книжки без явяване на изпит
© Булфото (архив)

Престъпна схема за придобиване на шофьорски книжки от курсанти, неявяващи се лично на изпити за правоспособност, неутрализираха служители от сектор ”Икономическа полиция” при ОДМВР - Бургас, съобщиха от ОД на МВР.

Организатор на схемата е 62-годишен мъж с инициали К.Н. от Бургас - инструктор с частна школа, който използвал трети лица, за да се явяват вместо негови курсанти на теоретичните и практически изпити за придобиване на правоспособност за управление на МПС от категория „В“. Констатирано е, че само за няколко месеца през 2018 г. инструктора К.Н организирал няколко човека, които се явявали вместо девет негови „курсанти”, обучавани по данни от „Автомобилна администрация” в неговата частна школа.

Установени и задържани са лица, явявали се вместо курсантите на организатора на схемата, както и лицата, поръчали на К.Н. въпросната „услуга”.

Неутрализирането на престъпната схема е осъществено след няколкомесечно наблюдение от страна на полицейските служители след проведена специализирана полицейска операция, организирана от сектор ”Икономическа полиция” при ОДМВР - Бургас и обхващаща територията на няколко областни дирекции (Бургас, Стара Загора, Шумен и Сливен). При нея организатора на схемата - К.Н. е задържан, извършено е претърсване на жилището му и ползвания от него автомобил – „Ауди”, с бургаска регистрация.

Установено е, че явяването на фалшивите курсанти е организирано, чрез използването на фалшиви (неистински лични карти), в които са посочени реалните данни на лицата, желаещи да придобият свидетелство за правоуправление, но с подменени снимка на третите лица, които се явяват вместо тях.

Организаторът на схемата – К.Н. е задържан за 72 часа, като след изтичането им, му е наложена мярка „постоянно задържане под стража”.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
13714 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2018.08.07 | 09:29

5
Да се обвинят в умишлено убийство и да започват да изработят присъдите си.
ето защо умира Босия

2018.08.06 | 18:54

4
Тази новина трябва да бъде постоянно на първа страница, защото илюстрира лъжите, свързани с "белите" стаи, които спрели незаконната търговия с книжки!? И показва абсурда в който живеем и мрем, заради алчността на разни продажници в автомобилната администрация! И ясно показва за какво умира Босия и как всички мълчат....или лъжат. Да не споменаваме стотиците неграмотни цигани с книжки - живи убийци на пътя! Това не става без протекции май?
Веселин Иванов Василев

2018.08.06 | 18:05

3
Е,те затова имаме убийци по пътищата.
Majesty

2018.08.06 | 16:18

2
На 132км от Бургас северно има още една школа...която добре продава....даже доста добре
Ценко Ценков

2018.08.06 | 16:10

1
Веднага Босия да си обува чорапи.

Добави коментар

Водещи новини