Седем пожара в Кюстендилско пред последните три дни

  • 23 юли 2018 11:41

  • 695
  • 0
Седем пожара в Кюстендилско пред последните три дни
© Булфото

В края на миналата седмица екипи на районните служби на противопожарната служба в Кюстендил са гасили седем пожара в областта. При един от пожарите е загинал и човек, съобщи днес говорителят на полицията в Кюстендил Катя Табачка. Четири от възникналите пожари са причинени поради небрежност.

В къща в с. Търновлак, община Кюстендил, при пожар е загинал 66-годишният собственик. Огънят е нанесъл и материални загуби, унищожени са вторият етаж на къщата и покривната конструкция.
Пожарът е възникнал на 21 юли. Причините за възникването му се изясняват от полицията.

Небрежно ползване на нагревателни уреди е причинило пожар в апартамент в Дупница същият ден - унищожени са бяла, черна и компютърна техника. Няма пострадали хора. При пожар в землището на с. Бараково, община Кочериново, са изгорели 8 дка пшеница. Пожарът е причинен поради небрежно боравене с открит огън.

Противопожарният екип е спасил 25 дка посеви. Пожарът е възникнал на 22 юли. Пожар възникна и в сметището на с. Бараково. Той също е причинен поради небрежност. Сметището е под наблюдение, няма опасност за гражданите, каза Табачка.

На 21 юли екип на РСПБЗН Дупница е оказал техническа помощ на болница в града - отстранена е змия от двора на здравното заведение. Няма пострадали хора.

Последвайте канала на

Нора Виткова
695 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини