Проговориха мъжете, помогнали за залавянето на избягалия затворник

  • 24 юни 2018 20:28

  • 13984
  • 1
Проговориха мъжете, помогнали за залавянето на избягалия затворник
© Нова телевизия

Полицейският инспектор на Летница, предотвратил заложническа криза при залавянето на избягалия от Ловеч затворник, и мъжът, който първи е видял Борис Иванов, разказаха за акцията пред Нова телевизия.

Рецидивистът, който бе открит в събота край Летница, е влизал в две къщи. Първата е изоставена постройка до къщата на възрастен човек. Там Иванов е забелязан най-напред от 26-годишния Здравко Ванков.

Дойдох при дядо и видях затворника пред вратата. Държеше голям прът. Стъписах се. Помислих, че нещо лошо се е случило на дядо. Звъннах на 112, но те не се сетиха за адреса. Запалих колата и тръгнах към Районното.  Те ме свързаха с шефа на ловешката полиция. Обясних му и той каза да отида при Жандармерията. Разпознах затворника от снимката и казах, че е у нас, разказва Здравко. И допълва, че за щастие, в момента на появата на Иванов, дядо му не бил в къщата си.

След като не открил нищо в дома на възрастния мъж, Иванов влиза в къщата на 65-годишната Петкана. По думите на съседите й, в онзи момент тя спяла. Рецидивистът заплашил да я пребие и поискал храна.

До заложническа криза не се стига, тъй като полицай забелязва рецидивиста и жертвата му. 50-годишният инспектор Димитър Димитров патрулирал цивилен.

Тя със знаци ми показа, че има нещо съмнително. Не посмях да тръгна през гъстата растителност, защото може да се укрие, а докато стигна до тях, тя може да пострада. Не знам какво щеше да се получи, разказва униформеният.

Той веднага се обажда на колегите си. Следва светкавична акция и след предупредителен изстрел затворникът с четири присъди е заловен.

Освен че ще излежи оставащите му пет години затвор, Борис Иванов го грози и присъда от поне още три години заради бягството му.

Рецидивистът ще се сдобие и с обвинение за отвличане на възрастната жена.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
13984 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.06.25 | 09:14

1
112 незнят къде е Летница.Шефа на полицията ме прати при Жандармерията.А 50 годишният униформен инпектор,който бил цивилен го било шубе да влезе във гъстата разтителност.Чистачката гони бегълци,Здравко докладва за беглец,ушавите цакат белот.

Добави коментар

Водещи новини