Каракачанов разкри какво може да причинило повредата на катастрофиралия хеликоптер (снимки+видео)

  • 12 юни 2018 14:29

  • 5064
  • 2
 Каракачанов разкри какво може да причинило повредата на катастрофиралия хеликоптер (снимки+видео)
© Novini.bg

Не става въпрос за някакви специални умения, двамата пилоти са опитни. Хеликоптерът не е изпълнявал сложни управления, за да допуснем, че в инцидента има неподготвеност или човешка грешка. Това заяви министърът на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността, след като посети ранения борден техник Алексей Каменов във ВМА. Каменов е единственият оцелял от вчерашния инцидент.

"Там е станала някаква авария, но машината е била в изправност. Преди инцидента хеликоптерът със същия екипаж е бил поне половин час във въздуха. За деня нальотът на хеликоптера е над 3 часа. Тоест хеликоптерът не е дал никакви признаци да има някаква повреда, която е довела до това“, каза Каракачанов. 

"Нямало е признаци за повреда, според мен причината е авария в опашния винт", допълни министърът.

"Парадоксално е когато МО трябва да ремонтира своя техника в свой завод, както и да прави обществена поръчка - това е губене на време", каза Каракачанов на въпрос за ремонтни дейности на военна техника.

"Това не може да продължава, това не е нормално, когато касае национална сигурност, когато касае техника, свързана с отбраната. Когато имаш държавно предприятие, да си играеш на обществени поръчки и да дадеш възможност някой да стопира процеса. Това не е нормално", завърши Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността.

(снимки: Министерство на отбраната)

Последвайте канала на

Радина Лазарова
5064 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Агент Иван

2018.06.12 | 14:55

2
Е гнусен доносник и некадърен тарикат!

2018.06.12 | 14:40

1
"Там е станала някаква авария" ли е разкритието? Не се научихте да пишете заглавия.

Добави коментар

Водещи новини