Чака се експертизата от писмото на Пелов (видео)

  • 31 май 2018 13:48

  • 21703
  • 1
Чака се експертизата от писмото на Пелов (видео)
© МВР, пресцентър

Чакат се назначените експертизи, свързани с писмото, което избягалият затворник Владимир Пелов изпрати.

Това обяви главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов по време на редовния месечен брифинг на МВР.

В текста рецидивистът даде обяснение на причината, поради която е решил да избяга. Това по думите му е несправедливата присъда, заради която е натикан зад решетките.

„Назначена е експертизата, но няма информация дали е готова“, посочи главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов.

Междувременно стана ясно, че 8 полицаи от общо 13 души, които са били на смяна по време на гафа на летище София, ще бъдат наказани, коментира министърът на вътрешните работи Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018.

Тъй като има разминавания в доклада за санкциите, министърът е върнал документите. Целта е да се разбере защо налице са дисбаланси при наказанията.

„Забавяне на проверката няма, въпросът е накрая да е точна и ясна“, заяви министърът.

По думите му причината за пропускането на пътниците от самолета без проверка е установена. Радев обясни, че ситуацията не е създадена умишлено. Става дума за неспазване на правилата и небрежност.

„Искам да знам точно кой е виновен и да си получи наказанието“, добави Радев.

По повод пътния полицай, който беше заснет да взима подкуп - той е дисциплинарно уволнен, като по случая е образувано досъдебно производство.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
21703 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
J.

2018.05.31 | 16:56

1
С експертиза и без експертиза, не могат да го заловят вече 2 месеца!Какво ще докажа експертизата, че е истинско ли?На кой му трябва да е истинско писмото?Тогава ще излязат въпроси, на които никой не иска да отговаря!

Добави коментар

Водещи новини