Хванаха трима от криминалния контингент с открадната кола

  • 29 май 2018 12:24

  • 2951
  • 0
Хванаха трима от криминалния контингент с открадната кола
© Булфото (архив)

Задържани са трима мъже, обвинени в кражба на лек автомобил. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

На 21 май в полицията бил получен сигнал за противозаконно отнет лек автомобил „Тойота Рав 4“, паркиран в столичния квартал „Люлин“. Незабавно стартирали полицейските действия, в които били включени служители на секторите „Престъпления свързани с МПС“ и „СПО“- СДВР.

В хода на операцията, в района на кв. Княжево“, била локализирана крадената кола, която вече била с подменени регистрационни табели, и съпровождана от друг автомобил. След подадени звукови и светлинни сигнали двамата водачи не се подчинили и при опита си за бягство създали реална опасност да бъде прегазен униформен служител.

В резултат на предприетите незабавни заградителни действия, след кратко преследване откраднатият автомобил, шофиран от лице с инициали М.Г. (на 37 г.) бил блокиран в района на кв. „Факултета“. В него пътувало и лице с инициали В.Д. (на 39 г.). Минути по-късно в ж.к. „Захарна фабрика“ е задържана и придружаващата кола, управлявана от лице с инициали И.Т. (на 49 г.), с прякор Гибона. Установено е, че и тримата мъже са активен криминален контингент по линия „Престъпления свързани с моторни превозни средства“.

При последвалите обиски и претърсвания в рамките на образуваното досъдебно производство на местопроизшествията и в жилищата на задържаните са намерени множество автоключове, дистанционни управления от гаражни клетки, телефони и таблети. 

След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура М.Г., В.Д. и И.Т. са привлечени като обвиняеми и са им наложени мерки за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа. Работа по документиране на цялостната им престъпна дейност продължава.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2951 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини