Хванаха бракониери при нощна акция на язовир "Красноселци"

  • 17 април 2018 10:48

  • 3349
  • 0
Хванаха бракониери при нощна акция на язовир "Красноселци"
© Pixabay

Двама бракониери са заловени тази нощ при акция на язовир "Красноселци". След гонка, трети е успял да избяга от екипа на Централната рибно-опазваща организация /ЦРОО/, клон Ястребино, съобщи за БТА ръководителят Шенол Хасанов.

Акцията на водоема край Омуртаг е била по сигнал. Четиричленният екип на ЦРОО е наблюдавал язовира и бракониерите повече от час и половина. Изчаквано е мъжете да извадят мрежите и уловената в тях риба, за да не отрекат, че са заложени от тях, обясни Хасанов.

Веднага е подаден сигнал в полицията и в Изпълнителната агенция по рибарсто и аквакултури /ИАРА/ в Търговище. Бракониерите са задържани, днес и съучастникът им ще бъде привикан от органите на реда. Предстои да им бъде съставен акт от служителите на ИАРА. Извадени са и 30 метра мрежи. Установено е, че мъжете са от близките села.

Днес акцията на екипа на доброволците от ЦРРО продължава на язовир "Ястребино" недалеч от Антоново. В началото на месеца, отново при дневна акция, от водите на водоема са намерени и унищожени около 500 метра хрилни мрежи. А в края на март са открити и 13 коша за раци, като във водата са върната над 100 рака, допълни Шенол Хасанов.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
3349 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини