Задържаха трима софиянци за опит за измама за 360 000 лв. в Троян

  • 15 март 2018 12:37

  • 4899
  • 0
Задържаха трима софиянци за опит за измама за 360 000 лв. в Троян
© Булфото

Полицаи от РУ Троян са задържали жена и двама мъже за опит за документна измама, съобщиха от ОДМВР - Ловеч. Тримата са от София.

В хода на работата по досъдебно производство от 28 декември 2017 год. е използвано и съдействието на служители от ГДНП - отдел "Криминална полиция" и отдел "Разследване", под ръководството на Районна прокуратура - Троян.

В края на миналата година, в банков офис в Троян, непозната жена е направила опит да преведе 360 000 лева от чужда сметка по сметка в друга банка използвайки за целта неистинска лична карта и попълвайки неистински документи. Благодарение на бдителността на банковите служители измамата е предотвратена, а жената е напуснала офиса, оставяйки неистинските документи на гишето в банката.

При последвалите процесуално-следствени действия са намерени и иззети веществени доказателства - мобилни телефони и дрехи, имащи отношение към доказване престъпната дейност на задържаните лица.

Тримата са задържани в РУ Троян на 14 март за срок от 24 часа. Привлечени са в качеството на обвиняеми и разпитани пред защитници, като 50-годишната жена и 49-годишния мъж са направили пълни самопризнания. На третия участник в групата, 40-годишен мъж, е взета мярка за неотклонение задържане под стража за срок от 72 часа от Районна прокуратура - Троян и предстои внасяне на искане за постоянна мярка "задържане под стража".

Работата по случая продължава.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4899 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини