Велико Търново участва в туристическо изложение в Букурещ

  • 26 февруари 2018 11:22

  • 892
  • 0
Велико Търново участва в туристическо изложение в Букурещ
© Булфото (архив)

Велико Търново е бил единственият български град със самостоятелен щанд на международното туристическо изложение "Tourism fair of Romania", което се е състояло от 22 до 25 февруари в румънската столица, съобщиха от Общинската туристическа агенция "Царевград Търнов".

За изминалите 10 години има 73,5 процента ръст на румънски туристи, като предимно те са посещавали града индивидуално, е посочил управителят на агенцията Борислав Йорданов.

Според него градът и околността му са една от предпочитаните дестинации за румънските туристи и за предстоящите Великденски празници.

Голям интерес на изложението е предизвикало тазгодишното издание на фестивала "Сцена на вековете" и новооткритият парк на миниатюрите "Търновград - духът на хилядолетна България", е отбелязал Йорданов.

На изложението в Букурещ са установени контакти с румънски туроператори, които са проявили интерес към организирани екскурзии във Велико Търново и региона.

Съчетанието от културно-исторически маршрути, различни културни събития, атракции, кулинария и добра база за настаняване ще увеличи престоя на румънските туристи, а дестинацията ще се утвърди като целогодишна, смятат от общинската агенция.
В борсата са участвали над 300 изложители. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
892 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини