Засега не са намерени незаконни оръжия и взривове в имота на бившия легионер, стрелял по полицаи

  • 22 февруари 2018 09:42

  • 3839
  • 1
Засега не са намерени незаконни оръжия и взривове в имота на бившия легионер, стрелял по полицаи
© Булфото

Засега не са намерени незаконни оръжия или взривни вещества в имота на Иван Пачелиев /35 г./ от тополовградското село Орешник, които се барикадира в къщата си и стреля по полицаи при опита да му бъде връчена призовка.

Това съобщиха от Районната прокуратура в Тополовград. Пачелиев притежава 2 дългоцевни оръжия и пистолет, за които има разрешително. Документите обаче ще се проверяват, уточни наблюдаващият делото прокурор Христо Джонджоров, цитиран от БТА. Той допълни, че процесуално-следствените действия огледи, претърсване и изземване в селския имот ще продължат и днес. Те са били предизвикани от подозрения на разследващите след реплики при задържането на неподчинилия се.

Междувременно снощи държавното обвинение е променило първоначалния текст на обвинението срещу Пачелиев, по прякор Димончето. От хулиганство със съпротива срещу изпълняващ служебните си задържания орган на властта по чл. 325 ал. 1 от НК то е преквалифицирано на употреба на сила или заплашване с цел орган на властта да бъде принуден да извърши или да пропусне нещо по служба по чл. 269, ал. 1 от НК, посочиха още от прокуратурата. Текстът предвижда лишаване от свобода до 3 години или поправителен труд.

В сила също от снощи е 72-часовата мярка "задържане под стража" постановена от прокуратурата, допълниха от там. До изтичането на срока държавното обвинение трябва да внесе в съда искане за налагане на постоянна мярка за неотклонение.

Пачелиев бе задържан във вторник след 18,30 часа вечерта при масирана полицейска операция с участието на около 80 души, включващи и специализираните звена "Кобра" и СОБТ. Мащабът й се е наложил заради обстоятелството, че той е служил 5 години във Френския чуждестранен легион и е бил добре обучен да си служи с оръжие.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3839 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
гошо

2018.02.25 | 11:22

1
Бай Петко им създаде страхова невроза на униформените бандити и сега влизат не по-малко от 100 говеда в частен имот.Оръжието най-вероятно го подхвърлят според сценария.

Добави коментар

Водещи новини