Митничари задържаха 6 кг нелегална виагра

  • 13 февруари 2018 14:20

  • 1828
  • 2
Митничари задържаха 6 кг нелегална виагра
© Gettyimages (архив)

6 кг лекарствен препарат за полова мощ, деклариран като храна за животни, задържаха митническите и гранични служители на ГКПП "Малко Търново". Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници".

Нелегалната лекарствена субстанция е пренасял турски гражданин с лек автомобил. Колата с марка „Фолксваген Голф" с турска регистрация е пристигнала на Митнически пункт Малко Търново около 20.00 часа вечерта на 8 февруари 2018 г., в посока от България към Турция.

На въпросите на митническите служители дали пренася стоки, валута или валутни ценности за деклариране, шофьорът на автомобила е отговорил, че пренася в багажника на автомобила пакет с храна за животни, за който е представил пред митническите служители фактура на стойност 6 евро.

При извършената митническа проверка на автомобила, митническите служители се усъмняват в несъответствие между обявеното съдържание и вида на пренасяното прахообразно вещество.

Пакетът е задържан за лабораторен анализ. Според резултатите от извършената експертиза в Централна митническа лаборатория на Агенция „Митници", идентифицираното вещество в пакета е тадалафил - чисто вещество, със силно действие, което се прилага като активна субстанция в лекарствени препарати за еректилна дисфункция при мъжете.

Нелегално пренасяната лекарствена субстанция е задържана. Работата по случая продължава. Срещу шофьора на автомобила - турски гражданин с инициали К.К., е съставен акт за нарушение на Закона за митниците.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1828 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Дядо Перър

2018.02.13 | 14:59

2
Сега баба Вуна ще мрънка
леле

2018.02.13 | 14:48

1
Не пипайте , това е специална пратка на НПО- тата обслужващи джендъри !

Добави коментар

Водещи новини