Митничари задържаха 1370 литра нелегален алкохол в Поморие (снимки)

  • 26 октомври 2017 11:03

  • 2267
  • 1
Митничари задържаха 1370 литра нелегален алкохол в Поморие (снимки)
© Агенция "Митници"

Митнически служители задържаха 1370 литра нелегален алкохол при две проверки на регистрирани специализирани малки обекти за дестилиране в района на Община Поморие. Това съобщи Катя Иванова, говорител на Регионалната митническа дирекция в Бургас.

При първата проверка, в частен имот, са открити 971 литра алкохол в пластамасови туби и стъклени бутилки. Алкохолът е задържан, образувано е административно наказателно производство.

При втората проверка, където е бил регистриран специализиран малък обект за дестилиране, е установено, че в началото на изваряването не e попълнена изискуемата от закона справка-декларация, което е предпоставка за укриване на произведени количества и съответно неплащане на дължимия акциз, уточни Иванова.

В обекта са се съхранявали 399 литра етилов алкохол в пластмасови бидони и туби, без документи, удостоверяващи плащането, начисляването или обезпечаването на дължимия за акциз по Закона за акцизите и данъчните складове /ЗАДС/. По случая са съставени два акта - един за липсващата справка-декларация, и втори акт - за откритото количество алкохол без документи.

От началото на есента Агенция "Митници" започна проверки на специализираните малки обекти за дестилиране или така наречените "казани". За около месец митническите служители са извършили над 100 проверки, които целят повишаване на приходите от акциз.

Открити са повече от 30 нарушения.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2267 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.10.28 | 00:53

1
обичам поморийска гроздова

Добави коментар

Водещи новини