Спешните медици ще се обучават в самозащита срещу агресивни пациенти (видео)

  • 26 септември 2017 12:39

  • 5343
  • 4
Спешните медици ще се обучават в самозащита срещу агресивни пациенти (видео)
©

В столичната дирекция на полицията се проведе кооридинационна среща с директори на центровете за спешна медицинска помощ (ЦСМП).

След нея стана ясно, че лекари и полицаи ще създадат организация за действия при случаи за нападения над лекари.

От полицията определиха срещата като изключително ползотворна и навременна. „Важно при такива случаи е да се запази доказателствения материал. Трябва да знаем как да действаме при такива ситуации като чист алгоритъм. Максимално бързо да бъде докаран прокурорски екип на място, който да получава сигналите", предаде репортер на Novini.bg.

Директорът на спешната болница „Пирогов“ проф Асен Балтов, коментира: „Медиците трябва да се обучават как да реагират в подобни ситуации. Във ВМА вече има такива курсове за самозащита. Вероятно подобни мерки за самозащита ще бъдат приложени и в „Пирогов“. Има изграден паник бутони във всички спешни центрове, включително и в рентгеновите кабинети“, каза още той.

По думите му спешните мерки са важни за хората, които работят в тези центрове.

По отношение на случая с починалия пациент след отказ да бъде приет в „Пирогов“, той не пожела да коментира.

Той благодари за срещата и я определи като изключително ползотворна.

Друго предложение е психолог да работи на място при такива извънредни ситуации. „Трябва да бъдем изключително внимателни при такива случаи“, добави проф. Балтов.

Припомняме, че вчера от Министерството на здравеопазването и Българският лекарски съюз предложиха да бъде съставен "черен списък " на пациенти, които са проявили агресия към медици.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5343 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2017.10.04 | 01:37

3
Вместо да се помисли за по-жестоки и справедливи присъди към биячите, ние ще обучаваме лекарите как да ги бият по-малко.Явно някой има интерес престъпността да не намалява.

2017.10.04 | 01:38

4
А за некадърните белодрешковци /кой знае защо наричани "лекари"/, които направо и безцеремонно убиват хора всеки ден, кой ще помисли за по-жестоки и справедливи присъди, а? Докога само ще ги уволняваме? Алчна, тъпа, бездушна СГАН!
e

2017.10.04 | 01:37

2
И какво очакват че ще стане като отиде в някоя циганска махала и скочат да се бият стадо цигани?
дуци

2017.10.04 | 01:37

1
Смешници , то държава няма , медиците ше стават каратисти , по цървулско решение не бях чел , предлагам полицаите с началниците си да станат кафеджии да носят кафе на бантитите и без това нищо не правят

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини