Задържаха мъже, причинили два пожара в Кюстендилско

  • 04 август 2017 11:11

  • 940
  • 0
Задържаха мъже, причинили два пожара в Кюстендилско
©

Служители на полицейското управление в град Рила са задържали причинител на пожар в землището на Кочериново, съобщиха от полицията.

Сигналът за пожара е бил подаден малко преди обяд на 2 август. Огънят е тръгнал от ожъната нива в местността "Дъбрава" в Кочериново, навлязъл е в частен имот. Изгорели са 6,5 дка овощна градина.

При проведените издирвателни действия полицаите от Рила са установили причинителя. Той е 30-годишен, от Благоевград, работил е като пастир в Кочериново. Мъжът е причинил пожара по непредпазливост, като е хвърлил недоугасена цигара. Срещу него е образувано досъдебно производство по чл. 331 от НК.

Служители на полицията в Кюстендил са установили и задържали причинител на пожар в ромския кв. "Изток" в града. 32-годишният мъж е причинил пожара по непредпазливост в сградата на бишето кметство, която е общинска собственос.Пожарът в центъра на квартала възникна на 28 юли сутринта. При него бяха нанесени сериозни материални щети.

Задържаният е известен на полицията с множество противозаконни деяния, осъждан е. Срещу него е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил.

Последвайте канала на

Десислава Станева
940 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини