Забиха кирка в служебната кола на директора на музея в Петрич

  • 18 април 2017 12:50

  • 8433
  • 0
Забиха кирка в служебната кола на директора на музея в Петрич
© Булфото (архив)

Служебният автомобил на директора на музея в Петрич – Сотир Иванов, е осъмнал със забита кирка в тавана на возилото.

„Фордът“ е бил паркиран на паркинга на Общината пред сградата. Камерите обаче са заснели злосторника и полицията веднага започна разследване на вандалския акт. Посегателството е станало към 2 часа през нощта. За трети път се уврежда автомобилът на музейния директор Сотир Иванов. Преди седмица в резервоара на возилото е била изсипана захар, а след това са спукани гумите. Сега престъпникът забил кирка.

Явно някой много мрази музея и това, което правим. Грозно е това, което се случва. Аз намирам и символика в тази кирка, защото е забита на 18 април, когато честваме Световния ден за опазване паметниците на културата. Без доказателства не бих могъл да нароча някой за извършител, но тук в Петрич има хора, на които не им харесва,че музея постига сериозни успехи. За миналата година имаме 38 хиляди посетители и 65 хиляди лева приход, само за почивните дни на ден преминаха през обектите по 1000 туристи. А до преди броени години никой не бе чувал за петричкия музей. Смятам,че това е дело на човек обременен от психични проблеми“, коментира пред "Труд“ Сотир Иванов.

Казва, че посегателствата са градирали и се страхува някой да не посегне на него или други служители. Вярва, че полицията ще свърши работа. Преди 10 дни полицията спаси от иманяри надгробна плоча намерена в обекта Хераклея Синтика край Рупите. Затова и една от другите работни версии е,че това е дело на иманяри. Иванов обаче не вярва в достоверността на тази версия и смята,че е дело само на един човек. Разследването продължава.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
8433 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини