МВР и Прокуратурата се похвалиха с четири успешно реализирани акции (видео)

  • 07 април 2016 15:34

  • 2346
  • 0
МВР и Прокуратурата се похвалиха с четири успешно реализирани акции (видео)
©

МВР заедно с Прокуратурата съобщиха подробности за четири успешно реализирани акции през последните дни, предаде репортер на novini.bg.

Задържани са 4 извършители на телефонни измами в района на язовир Тетово, Русенско. Те са от известни фамилии от град Ветово, занимаващи се с телефонни престъпления. Арестуваните са хванати в момент на извършване на поредната измама. По време на обиска в лицата са открити множество телефони и SIM карти. Говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова обясни, че в периода 15 март – 4 април в Благоевград са извършени 9 телефонни измами на стойност 32 000 лв.

Схемите са обичайните – звъни се на възрастни хора и под различен предлог им се искат пари.

Главният секретар на МВР Георги Костов заключи, че врагът е много мобилен, конспиративен и специално тази група от района на Русе е действала и извършвала престъпления в района на град Благоевград. Установено е, че задържаните лица са ползвали SIM карти, които са били на социално слаби лица, като на едно лице има регистрирани между 70 – 80 000 SIM карти.

От полицията и прокуратурата за пореден път предупреждават българските граждани да не се доверяват и да не дават пари, тъй като нито една от институциите – било то полиция, пожарна, Прокуратура не иска пари. Щом при обаждане се иска парична сума, това е ясен индикатор за телефонна измама.

През последните дни при съвместна акция на Прокуратурата, МВР и ГДБОП има и задържани за разпространение на наркотични вещества. Градският прокурор Динев заяви, че е задържан младеж от Пловдив на 20 години, за когото е била предназначена пратка от 28 кг кхат. Това е малко познато растение. Стойността на задържаният кхат, който е вещество подобно на амфетамините, е 912 хил. лв. Кхат е растение, отглеждано в Кения, Сомалия, Етиопия и Йемен, което има стимулиращо действие, подобно на амфетамините.

При друга акция на ГКПП Лесово е арестуван 22 – годишен младеж от Горна Оряховица с близо 5 кг хероин. Хероинът е открит в тайник, близо до гърнето на автомобила, с който той е пътувал. Хероинът е бил разпределен в 10 пакета.

Във връзка с вчерашната акция между ГДБОП, Спецпрокуратурата и с помощта на ДЕА са неутрализирани 5 лица, които са арестувани в момент на извършване на сделка за продажба на кокаин Задържаният кокаин е бил 1 кг. Ръководителят на групата е арестуван в Кърджали, а останалите хора са арестувани в София. В акцията са участвали и двама полицаи под прикритие. До момента задържаните лица не са осъждани и с тях няма нищо общо Златко Баретата. Лицата са следени от няколко месеца.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2346 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини