Задържаха 35-годишен мъж за убийството на зърнения бос във Врачанско

  • 29 декември 2015 13:12

  • 2917
  • 2
Задържаха 35-годишен мъж за убийството на зърнения бос във Врачанско
©

Има задържан за убийството във врачанското село Добролево, което стана в навечерието на коледните празници.

Известният зърнопроизводител Кунчо Кунчев беше намушкан многократно в дома си. След проведено полицейско разследване служителите на реда установили самоличността на извършителя. Това е 35-годишният Мариан Д., който е криминално проявен, съобщиха от пресцентъра на полицията, цитирани от 24 часа.

Трагедията се разигра в нощта срещу 21 декември. Близки се притеснили, че Кунчев не вдигал телефона си и отишли да го потърсят в дома му. Там те се натъкнали на тялото. Мъжът бил паднал по слипове до леглото в стаята на приземния етаж, в която живеел. До тялото е бил намерен пълнител за пистолет, а самото оръжие и кобура, които са законно притежавани, не са открити. От полицията съобщиха, че освен пистолета от дома на Кунчев липсва и ловна пушка.

Оперативна група от София, която разследва тежки престъпления, веднага поела случая. Прокуратурата дори спряла погребението на възрастния човек, тъй като патоанатомите в столицата установили, че жертвата е наръгана с два ножа – ловен и кухненски, собственост на убития Кунчев. Още на следващия ден криминалисти обискирали дома на Мариан Д. Там те открили липсващите от дома на Кунчев огнестрелни оръжия и единия от ножовете, с които е извършено убийството. Младият мъж, който е от ромски произход, бил задържан веднага. Полицията обаче все още работи по версията престъплението да е било извършено от двама или повече души.

Местни жители разказаха, че Мариан се преместил в селото преди няколко години от Малорад заедно с братята си. Той не е бил единственият задържан – в хода на разследването няколко други хора също са били прибирани в полицията за разпит. Всички останали обаче вече са пуснати, като единственият, на когото ще бъдат повдигнати обвинения на този етап е Мариан.

В селото се говори, че единствените пари, липсващи от дома на едрия земеделец, са 300 лева, които били в джоба му. Убитият е бил доста заможен, което поставя под въпрос версията за убийство с цел обир. Кунчо Кунчев беше погребан едва вчера. Местните все още не могат да се отърсят от трагедията и живеят в постоянен страх.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2917 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Гост

2016.01.04 | 21:58

2
Завист и алчност, вируса в България.
gdg

2016.01.04 | 21:58

1
Разправям аз, че маймуните цветнокожи трябва да бъдат избивани, мъчени и заравяни -но никой не слуша!! Всяка цветнокожа смрад е потенциален престъпник или убиец!! Трябва да бъдат превъзпитавани от малки и да бъдат отделяни от смрадливата ги заобикаляща среда!!

Добави коментар

Водещи новини