Нова схема на трафикантите: Плашат с бомби, за да крият бежанците

  • 01 декември 2015 08:16

  • 1850
  • 2
Нова схема на трафикантите: Плашат с бомби, за да крият бежанците
© Булфото

Трафикантите измислиха нова схема, за да крият и извеждат незабелязано от хостелите нелегалните бежанци. Те подават сигнали за бомби или за забравени чанти на ключови места, а докато цялата полиция отцепва района и бди за сигурността, товарят мигрантите в бусове и тръгват към границата, пише "Телеграф", като се позовава на високопоставени източници от МВР.

Бандитската схема била включена на пълни обороти особено след атентатите в Париж и завишения риск от терористични заплахи в цяла Европа. Последният екшън се разигра в неделя вечерта на Лъвов мост. За да не се набиват на очи, трафикантите прибягвали до следната хватка. Карали някой бежанец да си зареже раницата или куфара с бельото на видно място и по възможност да ги забележат колкото може повече хора.

"След истерията в Париж хората станаха много бдителни, плашат се от всичко - чанти, куфари, кашони, подават постоянно сигнали. Това е добре, но в един момент излиза, че са фалшиви, а някоя баба, дядо или млада майка са свършили услуга на бандитите", коментираха ченгета.

От МВР обаче призоваха да са нащрек, защото не се знае каква опасност се крие в следващия забравен куфар на публично място.

Последвайте канала на

Novini.bg
1850 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ТОЙ БЕШЕ ПРАВ

2015.12.03 | 11:21

2
ТРАФИКАНТИТЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ УБИВАНИ НА МЕСТО,ИМЕННО ЗАРАДИ ТЯХ ТРЯБВА ДА СЕ ВЪРНЕ СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ

2015.12.03 | 11:21

1
Ако трафикантите извеждат тези мигранти извън БГ, то те заслужават награди! Аз съм против да се вкарват в страната, а не да се извеждат от нея. Ако властимащите не искаха да влизат в страната ни такива елементи, нямаше да оставят границата ни без ограда и охрана!

Добави коментар

Водещи новини