Иззеха контрабандна валута, златни накити и часовници

  • 07 октомври 2015 14:04

  • 1580
  • 0
Иззеха контрабандна валута, златни накити и часовници
©

Контрабандна валута, златни накити и часовници са иззети на митническия пункт "Малко Търново". Служителите са открили 15 000 недекларирани евро, 91 грама златни накити, три часовника и 24 сертификата за автентичност. Това съобщи говорителят на регионалната митническа дирекция в Бургас Катя Иванова.

Недекларираната валута и бижутерски изделия е пренасял в ръчна чанта български гражданин, който е пътувал с туристически автобус от България за Турция. При пристигането на автобуса на митническия пункт "Малко Търново" шофьорът и всички пътници са заявили, че не изнасят валута, валутни ценности или стоки за деклариране.

Един от пътниците е предизвикал подозрения у митническите служители. При извършения преглед и проверка на багажа на пътника са открити недекларирани 15 000 евро, 21 пръстена, колиета, обеци от бял и жълт метал с общо тегло 91 грама, както и три часовника, с инкрустации и камъни.

В ръчната чанта са открили също и 21 пластични сертификати за автентичност. Извършената първоначална експертиза е потвърдила, че изделията са изработени от бяло и жълто злато със скъпоценни и полускъпоценни камъни. Срещу 36-годишния български гражданин с инициали Е. М. е съставен акт за нарушение на Валутния закон и на Закона за митниците.

Недекларираната валута, златни накити и часовници са иззети и ще бъдат отнети в полза на държавата.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1580 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини