ДАНС арестува сътрудник на депутат от Реформаторския блок

  • 02 юни 2015 13:03

  • 6319
  • 4
ДАНС арестува сътрудник на депутат от Реформаторския блок
© Булфото (архив)

Късно снощи при акция на ДАНС е арестуван Милко Стрехин, сътрудник на депутата от Реформаторския блок в Пловдив-област Никола Хаджийски, пише "Марица".

По непотвърдена информация, Стрехин е задържан заради злоупотреба с влияние. Самият депутат е като попарен от снощи."Изненадан съм от ареста на Милко Стрехин. Идва ми като гръм от ясно небе. Според адвоката задържането е напълно незаконно", заяви народният представител от РБ Никола Хаджийски.

63-годишният Милко Стрехин е бил закопчан в квартал Генерал Николаево в град Раковски. Той е дългогодишен функционер на СДС, бил е общински съветник при управлението на Франц Коков, на последните избори е бил в предизборния щаб на РБ. Стрехин е сътрудник на депутата Никола Хаджийски, сочи справка в публичния регистър на Народното събрание.

„В момента са внесени жалби. Като народен представител ще поискам да се запозная с документите и с мотивите за ареста. Все още не знам подробности за операцията на ДАНС. Милко Стрехин е секретар на Областния съвет на СДС, пенсионер на 63 години и никога не се е занимавал с бизнес”, допълни Хаджийски. Наскоро той беше избран за председател на СДС в Пловдив.

Хората от Раковски коментираха, че през последните години Стрехин рязко променил начина си на живот. Развел се и си построил кокетна къща в Генерал Николаево, сменил стария "Марцедес" с джип. Всички се чудят на благосъстоянието му, след като е пенсионер, и официалните доходи са му скромни. Като сътрудник по вероизповеданията едва ли взима много, коментираха хората от Раковски. Самият Стрехин обяснявал благосъстоянието си с това, че продал няколко фамилни имота. В ранните години на демокрацията развивал бизнес, държал бензиностанция в Раковски.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
6319 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2015.06.02 | 22:38

4
Има далавера,но надали ще я узнаем.Тези от СДС-то излезнаха най-големите далавераджии след 1989 год.Те всичките бяха некадърните членове на БКП,след това се извъртяха в първата опозиция и сега върви ги гони.
BIG DICK

2015.06.02 | 18:17

3
Тоя на снимката не е ли Роман Василев ?
стъписан

2015.06.02 | 18:17

2
а стига бе ,това НЕ е възможно

2015.06.02 | 18:17

1
ВРЕМЕ БЕШЕ СЕДЕСАРИТЕ ДА СИ ПОЛУЧАТ ПО ЗАСЛУГИ

Добави коментар

Водещи новини