Полиция и прокуратура разследват продажба на дипломи менте

  • 17 февруари 2015 10:39

  • 1862
  • 2
Полиция и прокуратура разследват продажба на дипломи менте
©

Районната прокуратура и Отдел „Икономическа полиция”-Пловдив разследват сигнал за продажба на дипломи за основно, средно и висше образование в интернет.

Предварителна проверка за извършени документни престъпления е изпратена до началника на „Икономическа полиция” от страна на Районната прокуратура в деня на подадения сигнал от Дарик на 23 януари.

Назначил съм проверка за установяване на самоличността на лицето, провело кореспонденцията, но все още разследващите органи работят по случая, каза пред медията говорителят на Районната прокуратура прокурор Атанас Илиев.

Учебните заведения няма как да въздействат върху издаването на фалшиви дипломи, директорът на ЕГ „Пловдив” Николай Радев. По думите му, разпечатването на поръчкови дипломи е лесна задача за фалшификаторите, които разполагат със съвременна техника.

Според Николай Радев обаче, този порочен бизнес може да стане губещ, ако се проведе разяснителна кампания за истинността на дипломните документи.

Има регистър в Министерството на образованието, в който всеки може да провери по номер и снимка всяка диплома от 2007 г. насам. Ако се извършват подобни проверки от страна на работодателите, търговията с дипломи ще се обезсмисли, категоричен бе Николай Радев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1862 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.02.18 | 08:58

1
da vidim diplomata na boiko tikvata-hahah

2015.02.18 | 08:58

2
той е доктор на НЕуките

Добави коментар

Водещи новини