Племенницата на убития свидетел срещу Килърите: Не мога да повярвам, че това е вуйчо!

  • 06 декември 2014 11:34

  • 2759
  • 2
Племенницата на убития свидетел срещу Килърите: Не мога да повярвам, че това е вуйчо!
©

Бащата на разстреляния в София Хрисим Хрисимов е от гоцеделчевското село Мусомища.

Хрисимов има много роднини в Гоце Делчев и Благоевград. Новината за неговата смърт буквално ги разтърси, едва вчера в късния следобед те разбраха, че става въпрос за родственика им. В Благоевград Хрисимов има племенница. "Потресена съм, не мога да повярвам, че това е вуйчо ми, преди няколко дни се чухме, каза момичето снощи, пише Struma. com.

Хрисимов беше застрелян с 10 куршума в столичния квартал "Банишора" завчера вечерта. Според спецченгета Хрисимов е бил заплашван от приближени на Йосиф Йосифов-Йоско Костинбродския, срещу когото е бил свидетел. Хрисимов е бил свидетел по делото срещу Костинбродския за разстрела на Филип Найденов-Фатик. В свой разпит Хрисимов е описал обстоятелства, при които е бил заплашван от приближени на Йоско.

Съдия Георги Ушев твърди, че тъй като свидетелят вече е разпитан по делото срещу Йосифов, смъртта му няма да попречи на процеса. "Хрисимов не е бил анонимен свидетел по делото", добави Ушев. В съдебното заседание, което се е провело на 19 ноември, самият Хрисимов заявил, че дошъл с охрана.

"Нормално е в такива процеси свидетелите да ги е страх. Той е свидетел на прокуратурата. Призован е, от там нататък, съдът нито му е осигурявала охрана, нито знае за наличието на такава. Самият свидетел заяви в залата, че е дошъл с охрана и тази охрана му е осигурена от държавата", подчерта Ушев. Йоско Костинбродския и групата му бяха миналата година при спецакция на ГД "Национална полиция" и Специализирания отряд за борба с тероризма.

По неофициална информация групата е извършила убийствата на Филип Найденов-Фатик и Николай Зарев-Данкина, както и опита за убийство на Киро Японеца и отвличането на сина на Венцислав Стефанов. През 2003 г. Костинбродския бе задържан за убийството на Фатик, но доказателства не бяха събрани. След като бе освободен Йоско изчезна и до момента няма следа от него.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2759 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.12.07 | 10:59

2
Нормално, нали е от благоевградския край! Там цари селяния и престъпност!

2014.12.07 | 06:38

1
Докога мафията ще натиска и убива хора в България?Кога криминалите ще са по затворите,та да миряса тази държава?Докога ще има протекции над криминалитета и групи за убийства?

Добави коментар

Водещи новини