Циганин смаза от бой съседа си, дължал му 98 лева

  • 02 април 2014 20:53

  • 2821
  • 6
Циганин смаза от бой съседа си, дължал му 98 лева
© Булфото (архив)

45-годишният Асен Георгиев лежи пребит в самоковската болница от съседа си Милан Трайков Янков за дълг от 98 лв. Асен е целия насинен, удрян с бухалка и ритници. 13 дни преди Асен да бъде потрошен, жесток бой е изяла и съпругата му Нина Георгиева. Тя е била наказана от съпругата на Милан Янков – Дена.

Двете семейства са съседи в ромската махала. Едното е заможно, а другото живее в крайна бедност с 5 деца, често всички си лягат гладни. Затова натрупали и дълг от 98 лв. към богатото семейство. Вчера Асен Георгиев бе настанен в болницата. Ето какво разказа той пред в."Вяра" от болничното легло. „Цялото семейство сме безработни. Дължа 98 лв. на Милан. Той има капанче, продава хранителни стоки без хладилни системи, там има лични карти, банкоматни, работят без фирма, продават алкохол, цигари, занимава се с дърва през нощта. Реже незаконно дърва от гората, на другия ден ги продава по складове и частници. Не само мойта жена и аз сме потърпевши. Има доста. Заплашва хората с незаконно оръжие – автомат. Шофьорската му книжка е купена. Много е влиятелен, познава го цялата полиция. Той ни е съсед – една ограда ни дели. Не съм отказал да му ги върна парите, казах му, че в момента нямам. Ще продадем каквото можем, за да оправим сметките. Преди няколко дни се прибира жената, а трябва да минем покрай тях. Пред вратата пред двете ми деца – 6-и и 4-и клас, жената на Милан пред него хвана косата на жена ми Нина и я свали на земята. След това жената лежа пет дни в болница заради силни болки в главата, на системи беше, с комоцио. Има медицинско. Ходихме при адвокатка, която каза към края на месеца ще направим жалба.

На 29 март към 11,30 ч. срещам Милан и ми казва: ”Какво стана, много пари станаха нещо с лихвите”. Казах му: „Спокойно. Ще ги оправя”. ”Няма спокойно” – ми вика и се оглежда. Аз усетих, че има опасност и си тръгнах. А там, на центъра, има много безработни, той взе 1,50 м бухалка и тръгна към мене. Тъкмо излязох на асфалта и го гледам с джипа си „Нисан Патрол” с рег. №СТ 1299 АТ с бясна скорост фучеше по ул. „Н. Николаевич”. Той караше, до него седеше още един човек. Засили се към мене. Очаквах да спре, но той ме удари с джипа. Почувствах страшни болки и се строполих на земята. Милан слезе и започна да ме удря с бухалка. Продължи да ме удря, не помня колко пъти. ”Да помниш кой е Милан” – ми каза. Качи се в джипа и си тръгна. Около 20 мин лежах, изтече ми кръвта. Жената на моя приятел Румен ме качи в колата си и ме закара в Бърза помощ.

Брат ми Евгени Юсеинов е ходил в полицията в VІІ квартал и лейтенант Георги Кьосев е казал, че е направена констативна проверка на местопроизшествието и не е установено никакво ПТП, а и нямал право да търси доказателства. В никакъв бюлетин не е отразено случилото се. Лейтенант Кьосев е казал, че иска да се види лично с мен. Д-р Славова ме прегледа и установи, че десният ми клепач е за шиене, но прецени, че трябва да го залепи. Не знам защо Милан се разхожда безнаказано. Лъгал, че съм тръгнал срещу него, аз едва ли не трябва да отговарям за това, че ме е блъснал с джипа”, завършва разказа си Георгиев.

Асен Георгиев е приет от д-р Даганов в хирургичното отделение. Дежурният д-р Дряновски обясни, че пациентът е с контузия на главата и комоцио, има охлузвания и рани. Полиция не е отишла на мястото, макар че Спешна помощ е сигнализирала. Жената на пострадалия Нина Георгиева е входирана жалба в РУП – Самоков. Поискана е лична среща с началника Георги Тодоров, но е била отказана. Семейството на пострадалия се опасява, че случаят може да се потули. Жалба ще бъде пусната и до Районна прокуратура – Самоков, като свидетели ще докажат истинността на случилото се. Асен Георгиев е силно вярващ. От 3 години той служи в Евангелистката църква. Хората го познават като добър човек. По библейските закони не си е позволявал да бие, краде или лъже.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2821 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
цветан

2015.06.15 | 19:45

6
Депортирайте ги всичките във Франция и да мирасят
МОНАРХИСТ

2015.06.15 | 19:45

5
Всички цигани обратно в нов Аушвиц

2015.06.15 | 19:45

4
da se kapqt v gazova kamera
гошо

2015.06.15 | 19:45

3
Скопете цялата махала и я изхвърлете на турската граница и чак после правете разследване какво е станало.
fdfd

2015.06.15 | 19:45

2
ако наистина е бил заможен едва ли ще направи такова нещо за 98 лева..Опа извинете това не го спира да е тъп.
:)))

2014.04.04 | 11:02

1
Prosalzih se ot shtastie... dojivqh da vidq cigani da se izbivat edin drugi!!!

Добави коментар

Водещи новини