Иззеха контрабандна валута от капитан на танкер в Бургас

  • 07 май 2013 13:24

  • 993
  • 0
Иззеха контрабандна валута от капитан на танкер в Бургас
©

Голяма сума недекларирана валута в долари и евро с равностойност над 50 000 лева е иззета от капитан на моторен танкер на Нефтен терминал Росенец при митническа проверка, съобщиха от Агенция „Митници”.

Моторният танкер е плавал под малтийски флаг. Акостирал е на нефтения порт в Бургас от гр. Поти, Грузия, за да товари горива за Турция. При пристигането на кораба е извършен входящ митнически контрол от служителите на митнически пункт „Пристанище Бургас”, като капитанът в изпълнение на задълженията си е представил съответните декларации за пренасяните стоки и валута на кораба и от екипажа, лекарства, имущество, както и декларация за липса на забранени стоки.

При последвалата митническа проверка, митническите инспектори откриват у капитана на танкера пачки с недекларирана голяма сума валута в долари и евро, без никакъв документ за произхода на парите.

Срещу капитана-гръцки гражданин, е съставен акт за нарушение на Валутния закон. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас. Работата по случая продължава.

Последвайте канала на

993 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини