Задържаха двама, искали откуп за откраднат мотоциклет

  • 14 април 2013 13:33

  • 1409
  • 1
Задържаха двама, искали откуп за откраднат мотоциклет
©

Двама мъже, искали откуп за откраднат мотоциклет, са задържани при специализирана операция в столицата. Наложени са им 72-часове мерки за задържане.

Работата на криминалистите по случая започнала, след като 20-годишен младеж се оплакал в столичното Първо РУП, че моторът му „Хонда 600“ е противозаконно отнет. Потърпевшият разказал в полицията, че мотоциклетът, който бил паркиран в района на бензиностанция на бул. „Гео Милев“, е изчезнал през нощта срещу 10 април. Два дни по-късно момчето получило телефонно обаждане, в което му съобщили, че може да получи обратно мотора си срещу сумата от 3000 лева.

Незабавно били предприети действия за установяване и задържане на искащите откупа. В хода на специализираната полицейска операция в подземния паркинг на столичен търговски център, в момент на предаване на откупа, били задържани Л.Н. /20 г./, Д.П. /26 г./, Я.Я. /23 г./ и придружаващата ги М.А. /19 г./, всички от София.

При последвалите процесуално-следствени действия било изяснено, че откраднатият мотор бил оставен на съхранение при К.М. /27 г./, който е задържан няколко часа по-късно в района на Сточна гара. Мъжът признал пред разследващите, че е укрил мотора в софийското с. Световрачене. При претърсване на адреса „Хонда“-та е открита и иззета.

В рамките на разследването криминалистите стигнали до прекия извършител на противозаконното отнемане - В.П. /24 г./ от Нови Искър. На 13 април той бил задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Справка в полицейските регистри показала, че Л.Н., Н.М., Д.П. и В.П. фигурират именно с подобни прояви. Установено е също така, Л.Н управлява своя мотор с подменени регистрационни табели, за което предстои да бъде санкциониран.

След доклад на материалите по случая пред Софийската районна прокуратура Д.П. е привлечен като обвиняем за извършено престъпление по чл. 346, ал. 3, от НК , а на В.П. е повдигнато обвинение по чл. 346, ал. 2 от НК. На двамата са наложени 72-часови мерки за задържане.

Работа по документиране на цялостната престъпна дейност на задържаните продължава.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1409 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
moto club ******

2013.04.16 | 14:57

1
е те тия са за линч за всички изчезнали до сега мотори и много ЕБ**Е

Добави коментар

Водещи новини