Психологът на МВР: Октай е бил фен на Ахмед Доган, но се е разочаровал

  • 21 януари 2013 08:08

  • 1066
  • 0
Психологът на МВР: Октай е бил фен на Ахмед Доган, но се е разочаровал
©

Октай Енимехмедов не е направил опит за убийство на Ахмед Доган. Искал е да го нарани емоционално, но не и физически, каза пред БТВ директорът на Института по психология Неделчо Стойчев.

Единствените щети е можело да бъде леко обгаряне на кожата. Октай Енимехмедов през последните месеци е бил изключително затворен през последните месеци, никой от неговите приятели не е знаел за намеренията му.

По отношение на предсмъртното писмо, Неделчо Стойчев съобщи, че Октай е написал, че е посочил майка си като значимия човек в живота си и се извинява, за това, че не може да завърши. Това не е типичното писмо преди самоубийство, призна Стойчев. Той обаче каза, че Октай е бил привърженик на Ахмед Доган, негов фен, но се е разочаровал, че той не е бил честен със своите хора. Октай е търсил идеологическа гледна точка в своя етнос и затова е обиколил конференцията на партията на Касим Дал и младежкото ДПС. Вариантите пред Октай са били два – или да бъде убит, или ако оцелее да каже защо го е направил, посочи Стойчев.

Защо все още не се задава въпрос защо този млад човек е стигнал до това решение, попита психологът. Октай не съжалява за това, което е извършил, каза Стойчев. Той съобщи, че нападателят на Октай не е имал два ножа, а само един. Става въпрос за сгъваем нож, който той обикновено носел, а не е взел специално заради нападението.

Последвайте канала на

Novini.bg
1066 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини