Новоизбраният кмет на Видин, общинските съветници и кметовете на кметства положиха клетва

  • 11 ноември 2019 15:39

  • 366
  • 0
Новоизбраният кмет на Видин, общинските съветници и кметовете на кметства положиха клетва
© Facebook

Общински съвет във Видин проведе днес първото си заседание, което откри областният управител Албена Георгиева. Новоизбраният кмет на Видин доктор Цветан Ценков, 33-ма общински съветници и кметове на 11 кметства положиха днес клетва и встъпиха в длъжност.

В словото си новият кмет Цветан Ценков посочи, че надеждите на хората от региона са Видин да стане един достолепен град, да се говори за него като за портата към Европа и перлата на Дунав. Деловата част на заседанието бе ръководена от Николай Цветков - най-възрастния общински съветник.

Вижте какви са окончателните резултати от балотажа

След проведеното гласуване за председател на Общински съвет беше избран с 18 гласа Генади Велков от МК СДС, който ръководеше общинските съветници и в мандат 2015/19.

Втори по брой гласове бе предложеният кандидат от БСП, адвокат Борислав Василев с 8 гласа, а трети остана бившият кмет и настоящ общински съветник от ГЕРБ Огнян Ценков. В политическа декларация, която прочете председателят на Областното и Общински ръководство на БСП - Димитър Велков, беше обявено, че избраните общински съветници от партията ще бъдат в опозиция в настоящия Общински съвет.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
366 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини